HTML

SimaLiba

Túl-, vagy inkább megélési útmutató a mindennapokhoz - azoknak, akik már elkezdték élni a nagybetűs ÉLETet és azoknak, akik még nem. Hasznos tanácsok a mindennapokhoz kicsiknek és nagyoknak, hogy minden sima liba legyen!

Friss topikok

Archívum

2011.11.24. 15:34 Titany Black

Karácsonyi készülődés

Címkék: vásárlás karácsony recept csoki hellókarácsony

Nincs mese, nem halaszthatjuk tovább, nyakunkon a karácsonyi készülődés! Igaz, még egy hónap van a szeretet ünnepéig, már bizony neki kell állnunk a tervezésnek, szervezésnek, bevásárlásnak, hiszen nem akarunk beleszaladni (már megint!) az utolsó napok sáskajárás-szerű vásárlási lázába, amikor minden barom fejvesztve rohangál ajándékok után a bevásárlóközpontban,  a hiper-szuper marketben a sarkadra tolja a bevásárlókocsit, és az utolsó csoffadt fával lavíroz a városi forgalomban... 

Nem hiányzik, ugye? Fogadd meg Te is, hogy idén máshogy lesz! Készüljünk együtt!

És ha már minden a helyére kerül, így marad időnk a lelki felkészülésre is :)

1. Először is vegyük sorra, hogy kit akarunk megajándékozni. Ha már tudod előre, hogy hány embert szeretnél meglepni, akkor már azt is meg tudod tervezni, hogy mennyibe fog mindez kerülni Neked. Ráadásul végiggondolhatod, kik lesznek azok, akiknek saját kezűleg készíted el az ajándékot. 

2. Ha az ajándékozáshoz már megvan a listád (kinek, kb. mit), a pénzügyi terved és az időbeosztásod, már azt is látod előre, hogy mit hol fogsz beszerezni. Nézz körül a webáruházakban, sok esetben még olcsóbban is hozzájuthatsz az ajándékokhoz, mintha saját két lábadon rohangálnál utána valamelyik plázában.

3. Harmadik lépésben tervezd meg a karácsonyi menüt. Ha nem te készíted a karácsonyi vacsorát, kérdezd meg vendéglátódat, hogy mivel egészítheted majd ki (egy üveg finom bor, sütemény, saláta, stb.) A menühöz is jóelőre szerezd be az alapanyagokat, és rejtsd el éléskamrádban, hogy ne maradjon az utolsó pillanatra semmi! Receptötleteket hamarosan mi is közlünk, de érdemes például Mézigörlnél vagy Amélie barátnőmnél is böngészni! :)

4. A számomra talán legkedvesebb rész a dekorációk kiötlése, ami nem csak a karácsonyfa és a hagyományos adventi koszorú elkészítését jelenti. De nem ám! Dekorálhatjuk ablakainkat, az ünnepi asztalt, az egész lakást, sőt még az autónkat is! És ne felejtsünk el csengőt akasztani a házikedvencünk nyakába :), plusz egy jó nagy csokor fagyöngyöt is szerezzünk be! :) 

5. Ha már elterveztük az ajándékozást, az utazást (rokoni látogatások, juhé), az étkeket, a dekorációt, összeállítottunk egy CD-t a legcsodásabb (és egyben legnyálasabb) karácsonyi dalokból (én erre vágyom... hjaaaj :$), akkor túrjuk fel a szekrényünket, és tervezzük meg az outfit-ünket is! 

Amazon és én teljes mellbedobással rajta leszünk, hogy segítsünk nektek ebben! :)

Hopppsz, majdnem elfelejtettem, mindeközben ne felejtsük el, hogy a karácsony a szeretet meghitt ünnepe! :) Tudom, nem lesz egyszerű, de már ki is találtam, hogy mivel foglak ráhangolni! :)

Karácsonyi forrró csokoládé

(kevés személy nagy bögréjébe)

  • 3 dl tejszín
  • 4 tábla csokoládé (én csaltam, az enyémbe több került)
  • 1 l tej
  • fűszerek: ízlés szerint vanília kikapart bele, őrölt fahéj, őrölt szegfűszeg, esetleg chilipor :), lehet kísérletezni vagy csak á la natur készíteni

Az elkészítése gyerekjáték: A tejszínbe beletördeljük a csokoládét és addig főzőcskézzük, amíg sűrű, pudingszerű nem lesz. Engem megkísértett ez a krém, de sajnos többen várták a forró csoki elkészültét, ezért gyorsan beleszórtam némi fűszert (még utána kell néznem, hogy pontosan mit is) és felöntöttem a tejjel. Újabb évezredeknek tűnő pár perces főzőcskézés után már tálaltam is. Vagyis poharaltam. Tetejére tejszínhab, kakaópor. Voilá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://simaliba.blog.hu/api/trackback/id/tr543408712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása